FALAFEL

Köögikultuuri saates võtame roosamanna.ee toidublogija Kärt Petersoniga ette teekonna taimetoidu A ja O juurde - me teeme falafeleid! Õlis praetud kikerhernepallikesed ehk falafelid pärinevad Lähis-Ida köögist, kust aga täpselt, selle üle on palju vaidlusi peetud. Miks on see nii ja mis põhjustel just falafel Läänemaailma tänevatoidu kroonjuveeliks on saanud, arutame Kärdiga just pliidi ääres falafelipalle vormides!

Retsept:

2 purki konserveeritud kikerherneid

2 keskmist mugulsibulat

6 küüslauguküünt

suur peotäis värsket peterselli

suur peotäis värsket koriandrit

1,5 tl soola

2 tl vürtsköömneid

0,5 tl tšillihelbeid (vürtsikamate jaoks lisa 1 tl)

2 tl küpsetuspulbrit

1 spl tahinit

2 spl sidrunimahla

1 dl jahu (nt. täistera nisu, speltanisu, kikerherne vm maheda maitsega jahu)

praadimiseks viinamarjaseemneõli

 

vaata lähemalt: http://www.roosamanna.ee/2015/10/falafelid/

Muusika nimekiri
{{music.meta.PERFORMER}} - {{music.meta.SONGNAME}}

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Lisa uus kommentaar

Kuula veel

Viimati lisatud