Ligikaudu kolmandik maailmas toodetud toidust läheb raisku. Umbes pool sellest toidust, mis leiab tee prügikasti, tuleb kodumajapidamistest. Enim läheb raisku aed- ja juurvilju ning valmistoidu jääke. Miks see nii on?
Uurime saates järele, mis on peamised toiduraiskamise põhjused ja anname näpunäiteid, kuidas toitu säilitada ja tarbida nii, et vähendada kadusid. Teemat lahkavad Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja -ohutuse teadur Mati Roasto, toidupäästja Kerly Ilves, Fotografiska tegevjuht Margit Aasmäe ja peakokk Aldur Soosalu.
Saate panid kokku Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni õppekava magistrandid Triin Koorits, Silvia Luik, Grete Koho ja Tanel Mütt.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.